BIKA Tini tábor

NAP
ÓRA
PERC
MÁSODPERC

Szomolya

közelében, az erdőben

1. TURNUS

július 06-12.

2. TURNUS

július 20-26.

10-14 év

36.000 Ft / fő *

Ottalvós

7 nap / 6 éjszaka

Nomád

Középkori krónikák 2024

Merülj el velünk idén a viharos középkorban! Légy bátor lovag, tanulj kézműves mesterséget, és jöhet a kaland!  Szállj szembe az óriásokkal, és legyél te a legbátrabb a lovagi tornán! Védd meg a hited ha kell, s vonulj harcba! Építsük fel együtt a középkor legerősebb városát!

Éljük át együtt keresztény hitünk kalandjait a BIKA-táborban! 

Ez több mint egy nyári tábor, itt részese leszel a történelemnek!

A BIKA nomád stílusú tábor, ami azt jelenti, hogy a várostól és mindenféle infrastruktúrától messze, az erdő mélyén eldugott zöld réten verjük fel sátrainkat. Magunknak főzünk az általunk megépített konyhában, „pottyantós” vécéink lesznek, és lesz fürdősátrunk, ahol a nap melegítette vízzel tusolhatunk. A gyerekek a táborban 10-12 fős “családokba” lesznek beosztva. Ezek a családok a hét folyamán együtt vesznek részt a történésekben, játékokban és hajtják végre a különböző feladatokat. A családban lesznek „pótszülők” (családanyák, -apák) és családsegítők, akik az egész tábor ideje alatt a gyerekekkel vannak, és akikhez bármilyen probléma esetén fordulhatnak.

Az idei tábor helyszíne: Szomolya közelében, az erdőben

A tábor ideje:

 • első turnus: 2024. július 06-12. (betelt)
 • második turnus: 2024. július 20-26.

*Jelentkezési határidők és díjak:

 • április 30-ig történő jelentkezés és előleg befizetés esetén kedvezményesen 36.000 Ft / fő
 • április 30. után 42.000 Ft / fő
 • Családi kedvezmény: testvérek jelentkezése esetén minden gyermek tábordíjából 3.000 Ft kedvezményt adunk

Előleg: 10.000 Ft / fő

Jelentkezési határidő: 2024. május 31. (Mindkét tini turnus betelt, a jelentkezést lezártuk!)

Kedves Szülők!

Ebben a tájékoztatóban néhány fontos kiegészítő információt és kérést tolmácsolunk Önök felé, valamint itt részletezzük a jelentkezés és a befizetés menetét is, ezért kérjük, mindenképp olvassák el figyelmesen!

A BIKA – ahogy a meghívólevélben részletesen kifejtettük – nomád stílusú tábor, ezért fontolják meg és gyermekükkel közösen döntsék el készen áll-e és elég érettnek érzi-e magát egy ilyen jellegű táborra. Megfelelő önállóságot kíván a saját környezetük rendben tartása és a tábori életbe való beilleszkedés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gyermekük teljesen magára lesz utalva, hiszen egy, az otthoni szülőket pótolni hivatott „családfő”, néhány segítővel egyetemben egész nap kíséri őket. Táborunkban a programok mindig van egy hosszabb, kétnapos kirándulás, mely alatt 10-15 km-es túrát tesznek meg a gyerekek segítőikkel.

A BIKA tábor  fő célja megismertetni a történéseken keresztül a Biblia üzenetét a gyerekekkel, a természet közelségében, egy-egy történelmi kor vagy bibliai történet megismerése és átélése által. Emellett fontos célnak tekintjük, hogy elsajátítsák a bivakolás, a tábortűz-gyújtás, a tájékozódás, és környezettudatos életvitel módszereit is. Feladatunknak tartjuk, hogy rávilágítsunk az önállóság és felelősségvállalás, valamint a közösségi együttműködés szükségességére és értékeire. Nagyon fontos, hogy a szervezők tudjanak az esetleges allergiáról, betegségekről, rendszeresen szedett gyógyszerekről! Ezeket a jelentkezési lap megfelelő mezőjébe írják be!

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a mobiltelefonok és egyéb elektromos eszközök táborba hozatala nem javasolt, mert ezek használata rendkívül illúzióromboló, és ellentétes egy nomád tábor szemléletével! A természet közelsége, csiripelő madarak, zöld rét, érdekes és szinte folyamatos programok közepette nincs szükség elektronikus szórakoztató eszközökre, telefonra. Olyan helyszíneken vagyunk, ahol sokszor nincs vagy nagyon gyenge a térerő. A szervezőkkel a megadott elérhetőségeken természetesen kapcsolatba tudnak majd lépni.

Az idei tábor helyszíne: Szomolya közelében, az erdőben

A tábor ideje:

 • első turnus: 2024. július 06-12.
 • második turnus: 2024. július 20-26.

Leutazás a táborhelyre történhet:

 • Egyénileg: a gyermeket a szülő saját maga hozza el a célállomásra (ez általában a
  táborhely közelében lévő település).
 • Csoportosan: Budapestről (általában vonattal) együtt, a szervezők által előre megváltott
  jegyekkel utazunk a táborhelyre.

A jelentkezés során az utazás kiválasztásánál kérjük előre tájékozódjanak a tábor helyszínéről!

A leutazásról és az egyéb fontos tudnivalókról a tábor előtt minden jelentkezőnek részletes tájékoztatót küldünk.

Jelentkezési határidők és díjak:

 • április 30-ig történő jelentkezés és előleg befizetés esetén kedvezményesen 36.000 Ft / fő
 • április 30. után 42.000 Ft / fő
 • Családi kedvezmény: testvérek jelentkezése esetén minden gyermek tábordíjából 3.000 Ft kedvezményt adunk

Előleg: 10.000 Ft / fő

Jelentkezési határidő: 2024. május 31. (Mindkét tini turnus betelt, a jelentkezést lezártuk!)

A jelentkezés a jelentkezési lap elküldésével és az előleg befizetésével válik érvényessé!

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a végleges díjak és kedvezmények mértékénél a határidőnek megadott nap 23:59 órájáig beérkezett előleg (bankszámlára történő utalásnál az összeg jóváírásának dátuma) és az eddig a határidőig beérkezett jelentkezési lap számít!

A teljes költség kifizetése legkésőbb a tábor első napján!

Amennyiben további kérdés merül fel Önben a táborral kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken!

Üdvözlettel a szervezők nevében: Takács Attila és Erika

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-30-396-2874
E-mail: info@bikatabor.hu

 

Díjak befizetése:

 • A tábor díjait (előleg, teljes tábordíj, póló ára, utazási ktg.) jelentkezéskor honlapunkon bankkártyával is kiegyenlítheti.
 • Amennyiben utalni szeretne bankszámla számunk adatai:
  Horgony Egyesület: OTP Bank 11704007-22044929 , a közleménybe kérjük, tüntessék fel az általunk küldött számla számát és a táborozó(k) nevét!
 • Személyesen készpénz befizetéssel szervezőknek.

Fizetési ütemezések:

 • Első részlet: (előleg: 10.000Ft) a jelentkezéskor (honlapon bankkártyás fizetés, vagy utalás)
 • Második részlet: (a fennmaradó összeg) tábor kezdés előtt a fennmaradó összegről számlát állítunk ki, és megküldjük a jelentkezéskor megadott e-mail címre, kérjük a számla ellenértékét utalni szíveskedjenek a számlában megjelölt fizetési határidőig. Továbbra is van lehetőség a tábor fennmaradó díját a táborban (gyerekek által) befizetni.

Lemondási feltételek:

A jelentkezés visszavonására (a részvételtől történő elállásra) a tábor szervezői felé az info@bikatabor.hu címre a jelentkezés során megadott e-mail címről küldött e-mail-ben van lehetőség, a következő feltételekkel:

 • A tábori részvételtől a jelentkező az első részlet (10.000Ft) befizetése előtt bármikor, következmények nélkül elállhat.
 • A jelentkezés rögzítése és a részvételi díj első részletének bankkártyás vagy banki átutalással történő kifizetését követően a Horgony Egyesület a részvételi szándékot véglegesíti, a férőhely foglalást teljes egészében teljesíti, ezzel a résztvevő a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §. (1) a) pontja alapján az elállási jogát, illetve felmondási jogát nem gyakorolhatja, csak a következő feltételek alapján:
  • Ha a jelentkezés visszavonása a jelentkezési határidőig (2024. május 31.) megtörténik, a korábban befizetett részvételi díj teljes összegét visszakapja.
  • Ha a jelentkezés visszavonása a jelentkezési határidő után (2024. május 31.) történik, a korábban befizetett részvételi díj összegét 10.000 Ft ügyintézési díj levonásával visszaküldjük. A megrendelt póló árát és az utazási költséget (csoportos utazás) nem tudjuk visszatéríteni.

A TINI tábori szabályzat pdf-ben letölthető innen!

A tábor célja, szellemisége

 • A Bibliai Kalandtábor (BIKA) céljai:
  • A Biblia legfontosabb üzenetének, az evangéliumnak a továbbadása, az élménypedagógiára alapozva, egy-egy történelmi kor, bibliai történet, különböző országok, helyszínek megismerése, történések átélése által.
  • Természet közeli életmód elsajátítása a bivakolás, tábortűz gyújtás,  tájékozódás, és a környezettudatos életvitel megismerésével, módszereivel
  • Az önállóság és felelősségvállalás, valamint a közösségi együttműködés fontosságára és értékeire való nevelés
 • A tábori szabályok, a táborban történő események, és a tábor szervezési alapelveinek kialakítása a fentebb felsorolt célok és értékek mentén történt, és ezek szellemiségét tükrözi.

A BIKA tábor általános szabályai

 • A tábor, az aktuális táborra vonatkozó tájékoztatóban megjelölt találkozó helyen és időben kezdődik, és az abban zárásként meghatározott helyen és időpontban ér véget. Ezen időszak alatt a tábori szabályzat betartása minden résztvevő számára kötelező!
 • A tábor elején kihirdetett, a tábor területét meghatározó határokat átlépni, a tábor területét elhagyni, csak a tábori program keretében, a program szervezőinek kíséretében, más esetben kizárólag táborvezetői engedéllyel szabad!
 • A BIKA tábor alapfilozófiája a természet megismerése és tisztelete, így minden táborozó felé elvárás a természet, és az abban található élőlények épségének, egészségének megóvása. Kötelesek mindent megtenni azért, hogy az állatok és növények természetes életmenetét csak indokolt esetben zavarják.
 • A táborban meghatározott időpontokban szervezett programokon történő részvétel mindenki számára kötelező! Kivételt képezhet ez alól betegség, sérülés, vagy indokolt esetben kért táborvezetői engedély.
 • A táborban kihirdetett és kommunikált időpontok (pl. étkezések időpontjai, takarodó stb) betartása mindenki számára kötelező.
 • A táborban a résztvevők „családokba” szervezve élnek. A családok élén egy-egy idősebb, felelősségteljes fiatal, mint „szülő” áll, néhány „családsegítővel”. A tábor ideje alatt a résztvevők nekik engedelmességgel tartoznak. Bármely ezzel kapcsolatban felmerülő probléma esetén a táborvezetőhöz fordulhatnak panaszukkal.
 • A táborozók egymáshoz, szervezőkhöz, a családhoz rendelt segítőkhöz való viszonyának a kölcsönös tiszteletre, udvariasságra, szeretetre kell épülnie. Egymás sértegetése, trágár beszéd, viszálykeltés nem megengedett!
 • Közös használatú szerszámokat, eszközöket egy központi raktárban tároljuk. A központi raktárból csak a segítő munkatársak, szervezők hozhatnak el szerszámokat, a raktárba táborozóknak a belépés tilos!
 • Testi épséget veszélyeztető eszközök használata csak szervezői felügyelettel történhet.
 • Minden résztvevő felelős a táborhely rendjéért, tisztaságáért, a tábori felszerelés és a rábízott eszközök épségéért, rendeltetésszerű használatáért. A felszerelés vagy eszköz meghibásodását, illetve az ezekben keletkezett károkat a tábor vezetősége felé minden résztvevő köteles haladéktalanul jelenteni!
 • Szándékos, vagy súlyos gondatlanságból elkövetett károkozást, a károkozó szülője, törvényes képviselője köteles a tábor számára a helyreállítás költségén megtéríteni!
 • A táborozók felelősek saját felszerelésük, ruházatuk, és személyes tárgyaik rendben tartásáért, el- és összepakolásáért. A saját felszerelésben gondatlanságból bekövetkezett károkért, illetve a személyes tulajdonú tárgyak elvesztéséért a szervezőket semmilyen felelősség nem terheli.
 • A tábori konyhában csak az oda beosztott személyek tartózkodhatnak! Táborozó számára oda belépni, csak akkor szabad, ha konyhai munkára van beosztva és a napos feladatait látja el ott.
 • A konyhához tartozó raktárba belépni szigorúan tilos!
 • A táborozók a tábori élelmiszer és vízkészletet kötelesek, a valós szükségleteik mértékének megfelelően fogyasztani és felhasználni! Az élelmiszerrel és ivóvízzel játszani, azt pazarolni szigorúan tilos!
 • Étkezés után mindenki köteles elmosogatni és elpakolni saját evőeszközeit, tányérját, bögréjét. A mosogatás három fázisban, lavórokban történik, az ÁNTSZ vonatkozó előírásai szerint.
 • Szemetet, a tábor területén kialakított szelektív hulladékgyűjtőben lehet elhelyezni, a hulladék típusának megfelelő gyűjtőben.
 • A táborban nemenként elkülönített WC, illetve tisztálkodáshoz fóliából és raklapokból kialakított tisztálkodó egység kerül kialakításra. Ezek tisztán tartása, rendeltetésszerű használata mindenki számára kötelező. Szigorúan tilos az ellenkező neműek számára kialakított egységekbe történő belépés!
 • A táborban „orvosi” szerepkörben legalább 1 szervező tartózkodik, akihez a résztvevők bármilyen egészségügyi panasszal fordulhatnak. A tábor előtt gyermek szakorvos segítségével elsősegély készletet állítunk össze. Az ebben lévő gyógyászati készítmények, gyógyszerek alkalmazásáról a „tábori orvos” dönt. Vényköteles készítmények kizárólag orvosi diplomával rendelkező személy javaslatára adhatók ki. A „tábori orvos” nem feltétlenül orvos végzettségű személy, ezért felelősségi köre súlyosabb, életveszélyes helyzetben kizárólag a mentésre hivatott szervek értesítésére terjed ki.
 • A táborba tilos alkoholtartalmú italokat, tudatmódosító szereket hozni, valamint ezeket a tábor ideje alatt akár a tábor területén vagy azon kívül fogyasztani!

Záró rendelkezések

 • A tábor szervezői kijelentik, hogy nem vállalnak felelősséget a fenti szabályok be nem tartásából eredő bármilyen személyi sérülésekért illetve dologi károkért.
 • A táborban előforduló konfliktusok kezelése a tábor szellemiségét meghatározó keresztyén értékek mentén történik. Amennyiben a táborozók egymás közötti konfliktusaikat nem tudják magunk között megoldani, a családjukban velük lévő szülőik segítségét kérhetik. Segítők és táborozók közötti konfliktus megoldására a szervező csapat, szükség esetén a táborvezető nyújt segítséget.
 • Jelen szabályzat rendelkezéseinek megszegése – súlyától függően – a táborozókkal szemben felelősségre vonást eredményezhet. Ennek következményeként a táborozó a táborból hazaküldhető, melyről a táborvezető hoz döntést. Hazaküldés esetén a hazajutásról, saját költsége terhére, a szülő köteles gondoskodni. Az a táborozó, aki a szabályzatot szándékosan, jelentős mértékben megszegi, több évre vagy véglegesen is kizárható a táborból.
 • A jelentkezők törvényes képviselői a jelentkezési űrlap elküldésével kijelentik, hogy jelen dokumentumot elolvasták, megértették, és a benne részletezett szabályokat elfogadják.

A tábor szervezésekor kiemelten fontosnak tartjuk a költségek minimálisra szorítását egyrészt a nonprofit jelleg megőrzése érdekében, másrészt  azért, hogy a táborok szellemi üzenete minél szélesebb réteghez eljuthasson, anyagi helyzettől függetlenül. Igyekszünk tábor díjainkat alacsony szinten tartani, ami azért lehetséges, mert a szervezők mind az előkészítés, mind a lebonyolítás során, önkéntesen, díjazás nélkül, saját szabadidejük vagy munkahelyi szabadságuk terhére dolgoznak a táborért.

Minden olyan segítséget, felajánlást, adományt szívesen fogadunk, amellyel a BIKA tábort tartalmasabbá, színvonalasabbá eredményesebbé tehetjük. Táborunk non-profit jellege és a folyamatosan amortizálódó közös felszerelés, évről évre kihívást jelent a BIKA tábor megfelelő minőségű lebonyolításában. A részvételi díj a részt vevő táborozók költségeit fedezik. Új eszközök vásárlására, bővítésre csak adományokból van lehetőségünk melyeket eddig gyülekezeti és magán hozzájárulásokból befolyó összegekből fedeztünk.

Hogyan tud minket támogatni:

 • Imatámogatás: Hisszük, hogy Isten bízott meg minket ezzel a szolgálattal, köszönjük, ha imádkozik a tábori és az évközi tini munkáért! Ha feliratkozik a hírlevelünkre, negyed évente tájékoztatjuk az egyesület munkájáról és az aktuális imatémákról.
 • Önkéntes munka: Amennyiben Ön a szabadidejével, munkájával támogatná  a tábort, úgy tájékozódjon az önkéntes “fülön” a lehetőségekről, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
 • Tárgyi adományok: Szívesen fogadunk jó állapotú tárgyi eszközöket, amelyekkel  táborunk eszközparkját, felszereltségét bővíthetjük (pl. sátor, hálózsák, matrac, sportszerek, rajzeszközök, konyhai használati tárgyak, technikai eszközök). Ha ezt a támogatási formát szeretné választani, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
 • Pénzügyi támogatás: Amennyiben ránk bízná, hogy támogatása felhasználásához megtaláljuk a legfontosabb célt, úgy nincs más teendője, mint az alábbi számlaszámra átutalni a támogatásra szánt összeget. Kérjük a megjegyzésbe feltétlen írja be, hogy „adomány”.
  Kedvezményezett neve: Horgony Egyesület
  Számlaszám: 11704007-22044929 (OTP bank)
  Közlemény: adomány

Köszönünk minden segítséget!

Bezárás