Szülői tájékoztató

Ebben a tájékoztatóban néhány fontos kiegészítő információt és kérést tolmácsolunk Önök felé, valamint itt részletezzük a jelentkezés és a befizetés menetét is, ezért kérjük, mindenképp olvassák el figyelmesen!

A BIKA – ahogy a meghívólevélben részletesen kifejtettük – nomád stílusú tábor, ezért fontolják meg, és gyermekükkel közösen döntsék el, hogy készen áll-e és elég érettnek érzi-e magát egy ilyen jellegű táborra. Megfelelő önállóságot kíván a saját környezetük rendben tartása és alapvetően a tábori életbe való beilleszkedés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gyermekük teljesen magára lesz utalva, hiszen egy, az otthoni szülőket pótolni hivatott „családfő”, néhány segítővel egyetemben egész nap kíséri őket. Táborunkban a programok során, mindig van egy hosszabb, két napos kirándulás, melynek során a két nap alatt 10-15 km-es túrát tesznek meg a gyerekek segítőikkel.

A BIKA tábor fő célja megismertetni a történéseken keresztül a Biblia üzenetétét a gyerekekkel, a természet közelségében, egy-egy történelmi kor, vagy Bibliai történet megismerése és átélése által. Emellett fontos célnak tekintjük, hogy elsajátítsák a bivakolás, a tábortűz gyújtás, a tájékozódás, és környezettudatos életvitel módszereit is. Feladatunknak tartjuk, hogy tevékenységünk során egyaránt rávilágítsunk az önállóság és felelősségvállalás, valamint a közösségi együttműködés szükségességére és értékeire. Nagyon fontos, hogy a szervezők tudjanak az esetleges allergiáról, betegségekről, rendszeresen szedett gyógyszerekről! Ezeket a jelentkezési lap megfelelő mezőjébe írják be!

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a mobiltelefonok és egyéb elektromos eszközök táborba hozatala nem javasolt, mert ezek használata rendkívül illúzióromboló, és ellentétes egy nomád tábor szemléletével! A természet közelsége, csiripelő madarak, zöld rét, érdekes és szinte folyamatos programok közepette nincs szükség elektronikus szórakoztató eszközökre, telefonra. Olyan helyszíneken vagyunk, ahol sokszor nincs, vagy nagyon gyenge a térerő. Természetesen a szervezőkkel, a megadott elérhetőségeken kapcsolatba tudnak majd lépni.

Az idei tábor helyszíne: Gerecse, Sáfránypuszta, Tardos közelében

A tábor ideje:  2020. július 25-31.

A leutazásról és az egyéb fontos tudnivalókról a tábor előtt minden jelentkezőnek részletes tájékoztatót küldünk.

Jelentkezési határidők és díjak:

  • 2020. május 29-ig történő jelentkezés és előleg befizetése esetén 25.000 Ft / fő
  • 2020. május 29. után 27.000 Ft / fő

Előleg: 5.000 Ft

Családi kedvezmény: második gyermek után 2.000 Ft harmadik gyermek után 4.000 Ft

Díjak befizetése:

  • Banki átutalás vagy befizetés a Horgony Egyesület számlaszámára: (Figyelem, számlaszámváltozás!!!) OTP Bank 11704007-22044929. A  közleményben, kérjük, tüntessék föl a táborozó nevét és a “tábordíj” megnevezést.
  •  Személyesen készpénzbefizetéssel a szervezőknek.

Fizetési ütemezések:

  • Első részlet: (előleg: 5.000 Ft) a jelentkezés elfogadásának időpontjában
  • Második részlet: A fennmaradó összeget bankszámlára utalva a tábor kezdetéig, legkésőbb a tábor első napján a gyerekek által befizetve.

A tábor szervezésekor kiemelten fontosnak tartjuk a költségek minimálisra szorítását egyrészt a non-profit jelleg megőrzése érdekében, másrészt pedig azért, hogy a táborok szellemi üzenete minél szélesebb réteghez juthasson el, anyagi helyzettől függetlenül. Ez azért lehetséges, mert a szervezők mind az előkészítés, mind a lebonyolítás során, önkéntesen, díjazás nélkül, saját szabadidejük vagy munkahelyi szabadságuk terhére dolgoznak a táborért.

Táborunk non-profit jellege és a folyamatosan amortizálódó közös felszerelés, évről évre kihívást jelent a BIKA Tábor megfelelő minőségű lebonyolításában. A részvételi díj a részt vevő táborozók költségeit fedezik. Új eszközök vásárlására, bővítésre csak adományokból van lehetőségünk melyeket eddig gyülekezeti és magán hozzájárulásokból befolyó összegekből fedeztünk.

Kérjük, ha tehetik, adományaikkal járuljanak hozzá, hogy a jövőben is a megszokott értékű, minőségű tábort tudjunk az Önök gyermekeinek megszervezni. Természetesen az anyagi és fizikai segítségnyújtás mellett köszönjük, ha imádságban hordozzák a tábori munkát.

Amennyiben támogatni szeretné táborunkat, azt a Horgony Egyesület számlájára (OTP Bank 11704007-22044929) befizetett, vagy utalt összeggel tudja megtenni. Kérjük, a megjegyzésbe feltétlen írják be „ BIKA Tábor támogatás”.

Üdvözlettel, a szervezők nevében: Takács Attila és Erika

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-30-396-2874

E-mail: info@bikatabor.hu

Bezárás